1

Epicenter ribiškega pribora

Andre Meulnart - Mepps

Tokrat vam predstavljam eno najbolj legendarnih vab na svetu, blestivka.

Blestivka je slovensko ime za umetno vabo, ki jo poznamo pod imenom Mepps. Ta vaba je tako legendarna kot le malo katera na tem planetu in to po zaslugi francoskega inženirja Andrea Maulnarta. Andre je blestivko razvil leta 1938. Kmalu je spoznal, da je uspel narediti izjemno ribolovno vabo katera bo praktično spremenila ribolovni svet.

S pomočjo Američana Todda Sheldona sta razvila tudi ekonomsko gledano eno največjih športno ribolovnih zgodb vseh časov.

Blestivke so v večini primerov prve vabe, ki jih koristijo ribiči kateri želijo začeti vijačiti. Razlog temu je, da so precej enostavne za uporabo saj kadar se kovinska ploščica začne vrteti okoli svoje osi praktično že lovimo.

Blestivke delimo po oblikah ( Aglia, Long cast, Thunder bug, … ) velikostih ( 00, 0, 1, 2, 3, 4, 5, so klasične velikosti ) ter seveda po barvah oziroma motivih.

Blestivke lovijo praktično vse sladkovodne roparice ( nekateri jih koristijo tudi na morju ). Velikosti od 00 do 3 so najbolj primerne za klena, ostriža, bassa , bolena, postrvi… večji modeli pa so primerni za ščuke, soma in druge predatorje.

Vabimo vas, da si pri naslednjem obisku Trofeja centra ogledate ogromno izbiro legendarnih Mepps vab ter spoznate zapuščino gospoda Meulnarta!

Get Up to25% Off

Sign up to Wolmart

Subscribe to the Wolmart market newsletter to receive updates on special offers.

Prijava na obvestilo o zalogi produkta

V spodnje polje vnesite vaš e-mail naslov, na katerega vam bomo poslali obvestilo takoj, ko bo izdelek :productname spet na zalogi.

S prijavo na e-novice se strinjate z našimi splošnimi pogoji ter politiko o zasebnosti.

Pošlji povpraševanje:

Vnesite vaš e-mail in sporočilo kaj vas zanima glede izdelka. Potrudili se bomo, da vam čimprej odgovorimo na vaš e-mail.

S prijavo na e-novice se strinjate z našimi splošnimi pogoji ter politiko o zasebnosti.