1

Epicenter ribiškega pribora

Splošni pogoji poslovanja trofeja.si

Splošni pogoji poslovanja spletnega nakupovalnega mesta trofeja-pokali.si so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), ), Zakonom o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP) in Zakonom o elektronskem poslovanje na trgu (ZEPT) ter mednarodnimi kodeksi za e-poslovanje s priporočili GZS . Spletna trgovina trofeja.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja ga samostojno podjetje Trofeja Center, Prušnikova ulica 42, 2000 Maribor. Uporabnik je oseba, ki uporablja naš sistem, torej kupec v spletni trgovini.

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije: a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra), b) kontaktne naslove, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon), c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s prodajnimi storitvami in garancijami), d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletni strani naj bi bil dostopen v razumljivem roku), e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave), f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano ali že vsebujejo davke in stroške prevoza, g) način plačila in dostave, h) časovno veljavnost ponudbe, i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka in j) pojasnjen mora biti postopek ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

 

Postopek nakupa in tehnični postopki za sklenitev pogodbe

Uporabnik izbere izdelek ali več izdelkov in jih doda v košarico. V kolikor bi želeli še kaj dodati, lahko pritisnete gumb < Nazaj v trgovino, kjer ponovite prvi korak. Ko imate vse izdelke izbrane imate v košarici možnost spremembe količin, ki jih spreminjate z gumbom + ali -, z križcem pa lahko izbrani artikel odstranite.

Nato je potrebno se registrirati v sistem z osebnimi podatki, da lahko nadaljujete nakup.

Registracija -profil-  (potrebni podatki)

 • Ime,
 • Priimek,
 • Elektronski naslov,
 • Telefonska številka,
 • Naslov,
 • Mesto,
 • Poštna številka,
 • Država,
 • Naslov za npr službo
 • Vpis gesla

Z registracijo dobite svoj profil s katerim lažje in enostavneje opravljate nakupe.

Nasljedni korak je dostava, kjer izberete način dostave (izberete med ponudnika dostave Pošta Slovenije, GLS ali osebni prevzem).

Nasljedni korak je plačilo, kjer izbere enega izmed načinov plačila ( plačilo po predračunu, Paypal, plačilo po povzetju).

Povzetek celotnega naročila s podatki pošiljanja: nadaljujete nakup s klikom na gumb nadaljuj nakup, kjer prispete na povzetek naročila, kjer so vidni vsi podatki o kupcu in željenem  blagu. Kupec lahko na tej strani še enkrat preveri ali je vse uredu s podatki in izbiro blaga in ga po potrebi zamenja.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne prodajalne trofeja.si pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem. Z izpolnitvijo osebnih podatkov spletna prodajalna samodejno ustvari in pošlje elektronsko pošto s podrobnostmi naročila (izdelki, cene, količine, uporabnikovi podatki …). S tem je naročilo potrjeno in pogodba met kupcem in prodajalcem sklenjena, izdelki bodo poslani na kupčev naslov v najkrajšem možnem roku (cca 2-3 delovna dni). V primeru daljšega dobavnega roka podjetje stranko obvesti o dobavnem roku po elektronski pošti ali po telefonu.

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo in se zaveže, da bo poravnal blago v različih oblikah plačevanja. (po prevzemu, TRR,...). Kupec takoj ob potrditvi prejme elektronsko sporočilo, ki vsebuje vse podatke o naročiniku in ponudniku ter izbrano blago. (Kaj, količino,...)

Od tega trenutka so vsi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. Vsa naročila (pogodbe) so na razpolago v fizični oz. elektronski obliki v trgovini in se jih lahko na njegovo željo kupcu tudi pošlje.

Račun prejme kupec ob dostavi izdelkov. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhoduiz poslovnega prostora.

Tehnična sredstva za prepoznavanje in popravo napak pred oddajo naročila

Preden kupec odda naročilo se mu odpre predogled naročila na podlagi katerega lahko preveri podatke, ki jih je izpolnil za potrebe oddaje naročila. V primeru napačnega vnosa, lahko kupec napake popravi v košarici. V kolikor naročila ne želi oddati lahko stran zapre ali zapusti oddajo naročila in tako prekine oddajo in potrditev naročila

Načini plačila in plačilo

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino ali kartico ob prevzemu pri pošti GLS,
 • po predračunu na račun podjetja Trofeja Center d.o.o,
 • prek sistema PayPal na račun podjetja Trofeja Center d.o.o,
 • Summit leasing hitri kredit 1stavno
 • osebni prevzem na lokaciji Trofeja Center D.o.o. Prušnikova ulica 42, 2000 maribor

 

Cene

Vse cene vsebujejo DDV, in so izražene v Evrih(€). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Pridržujemo si pravico do dnevnih sprememb cen, razen če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Postopek nakupa, plačilo in prevzem blaga. Kupec si izbere artikel in z klikom na košarico dodate v košarico. Pred oddajo naročila preglejte vsebino košarice izvedete morebitne korekture (brišite artikle) in potrdite naročilo s klikom na  Na blagajno. Odpre se okno v katerega se vpišejo podatke, ki so zahtevani za dobavljivost blaga. Po potrditvi nakupa (s strinjanjem- pogoji poslovanja) uporabnik dobi preko spletne strani sporočilo, da je bilo njegovo naročilo v spletni trgovini trofeja-pokali.si sprejeto. Ob sporočilu bote prejeli na vaš email naslov potrdilo, da je bilo naročilo oddano (naroč[email protected]). Po prejetju naročila (najkasneje v roku treh dni) trofeja.si. (v nadaljevanju ponudnik), preveri dobavljivost in naročilo potrdi ter čim hitreje pošlje pošiljko prejemniku. Oziroma z razlogom zavrne če se pojavi problem z dobavo in o tem obvesti kupca preko elektronske pošte ali telefona. Ponudnik si pridržuje pravico, da po potrebi pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Plačilo naročila je po povzetju. Naročeno blago je bilo poslano po pošti kot odkupna pošiljka. Cene navedene na spletni strani ne vključujejo poštnine. V kolikor vsi naročeni artikli niso dostavljeni v eni pošiljki, krije stroške naknadnega pošiljanja ponudnik.

Garancija

Artikli imajo garancijo, če je tako navedeno na garancijskem listu. Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter ob predložitvi računa. Če ima izdelek priložen garancijski list, lahko garancijo uveljavljate neposredno pri ponudniku Trofeja Center D.o.o..

Dobava / dobavni rok

Naročeno blago, ki je na zalogi, je razen v primeru višje sile dostavljeno v roku 3-5 delovnih dni po prejemu naročila. Za izdelke, ki jih nimamo na zalogi je dobavni rok do 15 delovnih dni po prejemu naročila. V primeru daljšega dobavnega roka vas bomo o dobavnem roku obvestili po elektronski pošti ali pa po telefonu. V času dopustov meseca julija in avgusta se lahko dobavni rok podaljša za cca za dva do tri delovne dneve. Tako da lahko dobava traja cca 4-6 delovne dneve. 

Dostava:

Blago naročeno v spletnem nakupovalnem mestu, dostavljamo s pogodbenim partnerjem Pošto Slovenije d.d. in GLS-om ali katerim drugim dostavnim podjetjem, če tako želi kupec. Možen je tudi osebni prevzem naročenega blaga v prodajalni Trofeja Center, Prušnikova ulica 42, 2000 Maribor. V primeru če je prišlo do poškodbe blaga med prevozom se obrnite na ponudnika (Trofeja), ki bo odpravil nastali problem v najkrajšem možnem času tako, da boste prejeli brezhiben izdelek. 

Stroški dostave: če je nakup v vrednosti nad 50,00€ in kupec izbere pošto GLS krije ponudnik (Trofeja) nastale stroške dostave (do skupne teže max. 20kg), za vse ostale nakupe do vrednosti 50,00€ pa znašajo stroški pošiljanja 3,90€. V kolikor izbere kupec prevoznika Pošto Slovenije znašajo stroški pošiljanja 6,20€ (paket do 20kg) če je pa paket v vrednosti čez 80€ je dostava brezplačna.

Paketi se dostavijajo na željen naslov, ki se navede v postopku naročila. V slučaju, da si stranka želi stremembo dostava tik pred dostavo pa se lahko dogovori z dostavno službo GLS ali pošto slovenije (kontakt www.gls-slovenia ali lokalna pošta slovenije).

Pakete je možno plačati ob dostavi po nasljedih pogojih:

GLS: Gotovina ali kartice na mestu dostave ali na paketomatih, ki so označeni na strani: https://gls-group.eu/SI/sl/home

Pošta Slovenije: Gotovina na mestu dostave s kartico pa je možno plačati samo ob dvigu na najbljižnji vaši lokalni pošti.

Kupec lahko pričakuje naročeno blago v najkasneje v 2-3 delovnih dneh po oddaji spletnega naročila. Rok iz prejšnje povedi se lahko podaljša zaradi ravnanj dostavne službe, na katere ponudnik nima vpliva.

Dostava tujina (Hrvaška):

Cena pošiljanja paketa v tujino (Hrvaška) znaša 6,50€ za skupno težo do 20kg. Dostava za ostale članice EU pa se obračuna po dogovoru preko kontakta [email protected] s stranko iz katere države izhaja po rednem ceniku GLS Slovenija.

Cenik Pošte slovenije in GLS-a je točno označen v košarici nakupovanja.

Poveza cenika dostave EU:

http://www.posljipaket.si/sl/cenik?gclid=Cj0KEQjwhZm7BRCUyfS6ho2VjOEBEiQAumpGMl9WuOSn8uXQMISeHCQUhcsGuAbukspObRIyhhWEOVgaAnke8P8HAQ

 

Izdaja računa

Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Izda se račun po prejemu kupnine, v tiskani obliki pa posreduje kupcu ob pošiljanju oz. odpremi blaga; v primeru plačila in prevzema v poslovalnici, račun izda trgovina Trofeja Center.  Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.


Ocenjevanje izdelkov in objava mnenj

Vsakega kupca naših izdelkov v spletni trgovini v roku 14 dni po zaključku naročila po e-pošti obvestimo in povabimo k oddaji mnenja ter ocene za pretekli nakup izdelkov. Kupci lahko oceno podajo od 1 do 5 v obliki zvezdic ter napišejo mnenje in ga oddajo bodisi anonimno ali dovolijo prikaz imena pri oceni izdelka. Mnenje in ocena izdelka gresta nato v naš sistem za pregled, saj morajo mnenja ustrezati 297. členu Kazenskega zakonika. Po uspešnem pregledu bosta oddano mnenje ter ocena odobrena ter prikazana na strani izdelka.