1

Epicenter ribiškega pribora

Savage Gear Da Bush Spinner Bait

 Spinnerbaits so skupina "eksotičnih" kompleksnih ribiških vab. Da'Bush Spinnerbait je na voljo v treh težah - 21 g, 32 g in 42 g. Obstaja tudi različica Da'Mega Bush, ki tehta 55 g. Močno, grobo krilo se začne pri korenu svinčene glave, ki je obarvana in ima oči. Kavelj iz debele, toge in močne žice. Druga noga ima enojno krilo, ki je povezano preko jeklenega polobročka, ki je značilen za vabe metulja in omogoča njeno vrtenje. Drugo krilo je s sponko povezano s koncem druge roke vabe in ga je mogoče odstraniti. Na ta način postane vaba nekoliko lažja, a tudi manj upora v vodi. Prvo krilo je podolgovate oblike, malo starejšim ribičem bolj poznano pod imenom "willow leaf", saj zelo spominja na list tega drevesa. Drugo krilo je okrogle, bolj zaobljene oblike. V stiku z vodo postane krilo težje, saj vpija vodo. Upoštevajte to, preden se odločite za določeno težo in je bolje imeti s seboj več različnih uteži ravno zaradi tega pa tudi zaradi različnih razmer na vodi. Ni isto, ali loviš ribe na jezeru ali reki. Savage gear nam omogoča izbiro več barv. Obstajajo Firetiger ali Pearl, pa tudi roza, rdeča in zelena.Kakovost in izdelavaJe Savage Gear, tako da je res izjemne kakovosti. Osnova spinnerbaits je žica, ki povezuje vse elemente skupaj. Pomembno je, da je tog, močan in se ne upogne zlahka. V rokah smo že imeli podobne izdelke, kjer je verjetno proizvajalec pozabil na ta element in uporabil šibko žico, tako da ste se morali po izvleku ribe pogosto upogniti, da bi vabo vrnili v prvotno obliko. To ne velja za Da Busha iz skupine Savage Gear. Svinec je lepo ulit v obliki ribje glave, ki je skrbno pobarvana. Naslednje komponente, že omenjena krila, so izdelana iz visokokakovostnih materialov in prekrita z debelo plastjo barve. Dobro delujejo v vodi in izjemno dobro privabljajo ribe tudi z velike razdalje. Ščuke obožujejo barve, uporabljene v tej vabi, vendar se jim tudi somi ne bodo uprli. Nazadnje, trnki, ki so ena najpomembnejših stvari pri kateri koli umetni ribiški vabi, Da'Bush spinnerbait, so izjemno močni in ostri ter bodo držali vsako ščuko in soma na palici.
NamenSpinnerbaits so umetne vabe, katerih naloga je prevarati plenilce na zelo zaraščenih mestih. Da'Bush spinnerbait je popoln za ribolov v plitvih ribnikih in jezerih, poraščenih s plevelom. Lahko ga dobesedno vržeš sredi trsja in iz njega »potegneš« ščuko, ki čaka na plen. Ta vaba se ne boji ovir v vodi, od njih se odbije in nadaljuje z delom. Je idealna rešitev spomladi, ko ščuka ujame prve sončne žarke, kopanje na takih mestih. Nič pa vas ne ovira, da z njimi lovite tudi v globinah večjih rek, kot so naša Donava, Sava ali Morava. Ustvarjajo tako močne akustične valove, da ščuko pritegnejo in izzovejo že z velike razdalje. Kot dokaz za to je proizvajalec predvideval, da bodo nekateri ribiči želeli uporabiti Da'Bush za takšne namene, in je vabo opremil z dodatnim ušesom, tako da bi lahko ribiči z odstranitvijo ali dodajanjem drugega krila povečali skupno težo vabe, vendar poveča tudi vibracijo, kar je bilo že omenjeno na začetku. Na trnek lahko nataknete tudi shad ali twister, kar bo tej vabi dalo popolnoma novo dimenzijo.


Ščuke so naravnost nore na te vabe, zaradi tresljajev, ki jih v vodi povzroča Savage gear Da Bush, dobijo toliko stimulacije, da ne morejo zdržati brez napada.PovzetekRedka v ponudbi, a tudi redko izbrana vaba domačih ribičev. Spinnerbait Da'Bush je ubijalec ščuk, namenjen lovljenju velikih "mamic". Njegova glavna prednost je visoka odpornost na ovire, tj. mesta, kjer ščuke običajno prežijo in čakajo na plen. Morate poskusiti spomladi ali jeseni. Vsa priporočila.Sorodne objave