1

Epicenter ribiškega pribora

SBIROLINO – UNIVERZALEN PLOVEC

Tokrat vam predstavljam ribolovne tehnike z sbirolino plovci. Tehnika katera vam omogoča izredno veliko različnih možnosti ribolova!
Sbirolino plovci se delijo na težo ter ali so plavajoči, počasi toneči ter toneči. Plavajoči nam omogočajo, da klasično ali umetno vaba po potrebi plasiramo tudi zelo daleč od nas. Počasi toneči nam razen dometa omogočajo, da počasi preiščemo različne globine vode saj je riba lahko na površju, v katerem drugem sloju vode ali celo na dnu. Toneči sbirolino plovci nam omogočajo izredne domete ter tudi ribolov v večjih globinah.

Te plovce lahko koristimo na veliko načinov ter za različne situacije. Na morju jih koristim tako, da lahko majno umetno vabo koristim tudi na izrednih oddaljenostih in globinah. Ta tehnika mi pride v poštev predvsem pri ribolovu skuš, šnjurev in iglic. Včasih kadar riba ne reagira na umetne vabe, na koncu sistema dam trnek in kos lignja ali sardele.

Na sladkih vodah lahko ta način ribolova koristimo za ribolov postrvi ( muhe, umetne vabe , črvi, paste… ), krapov, klena ( Mepps št. 0, par gramski sbirolino in že imamo ogromen domet ), ter seveda bolena. Prav pri ribolovu bolena je domet izrednega pomena.

Sbirolino plevec nam omogoča ribolov na velikih razdaljah, praktično vseh globinah in izredno veliko različnih sistemov.


Sorodne objave