1

Epicenter ribiškega pribora

Hrana za ribolov - Pravilna izbira in priprava hrane

Pravilno izbrana hrana in pravilno pripravljena hrana sta za uspešen ribolov zelo pomembna.

Poznamo več vrst različnih hran. Prav vsaka je v osnovi sestavljena iz žitaric, različnih ribjih mok, proteinov,...

Poznamo veliko različnih proizvajalcev hrane. Med najbolj znane v svetu ribolova gotovo sodijo Sensas, Timar, Van Den Eynde,...
Skoraj za vsako ribo imamo že posebej pripravljeno hrano, katero lahko po želji tudi obogatimo. Izbiro hrane vedno v veliki meri prilagodimo:
- vrsti ribe
- letnemu času
- vodi v kateri bomo lovili
- tehniki ribolova

Veliko ribičev se poslužuje tehnike, da izbere več različnih vrst hrane in jih zmeša skupaj, kar hrano zagotovo izboljša. Veliko hran ima že v osnovi dodane različne spodbujevalce bodisi sladke, ribje, smrdljive.

Kaj lahko hrani še dodamo?

Samo hrano lahko še vedno dodatno obogatimo. Dodamo lahko različne stimulatorje bodisi na sladki osnovi ali smrdljivi ( ponavadi prilagodimo letnemu času ). Zraven stimulatorjev lahko v hrano dodajamo tudi kuhano Konopljo, Žitarice, Lepila, Zemljo, Koruzo ter razne praškaste in tekoče dodatke. Hrano lahko po želji tudi pobarvamo.

Kako pravilno pripravimo hrano ?
Najprej v nekoliko večje vedro vsipamo eno ali več vrst različne praškaste hrane katero potem na suho ali z roko ali mešalnikom dobro premešamo. Že v tej fazi lahko hrani dodamo praškaste dodatke in tudi to dobro premešamo. Potem začnemo postopoma dodajati vodo ter vse skupaj res dobro premešamo, da je hrana primerno navlažena. Najlažje jo preverimo tako: v pest vzamemo hrano in jo samo enkrat ali dvakrat stisnemo in mora ostati skupaj. Seveda se lahko potem oblikujejo različno velike kepe.

Za različne tehnike ribolova lahko hrano damo skozi sito ter odstranimo vse večje delce kar hrano naredi gladko in puhasto. Po želji in potrebi lahko hrani potem dodamo še lepilo ali kakšne druge dodatke.


To je le nekaj osnovnih navodil za pripravo hrane za ribolov. Za morebitna vprašanja smo vam na voljo v Trgovini ali preko družbenih omrežij. Z veseljem vam pomagamo pri izbiri in pripravi hrane.

Trofeja Center  

Sorodne objave