1

Epicenter ribiškega pribora

Zaščita ribiških palic

 Vsak od nas rad kupi dobro Ribiško palico bodisi je to za Krapolov, Vijačenje, Štek ali karkoli že. Za palice odštejemo ne malo denarja, vendar ob tem zanemarimo zelo pomembno stvar in sicer zaščito.


Ker so palice narejene v veliki večini iz Karbona, Karbon pa je sam po sebi sicer zelo močan, ampak izredno krhek na poškodbe. Že samo nepravilen transport je dovolj, da pride do poškodbe, palica pa kasneje poči.


Kako zaščititi palico?


Palico lahko zaščitimo na kar nekaj načinov. Če so palice večdelne je prva zaščita, ki je osnova že trak za palice, ki vse dele skupaj poveže in jih med transportom drži skupaj. Možnosti pri trakovih je veliko, lahko imate plastičnega ali gumiranega, najboljši pa je neoprenski.
V kolikor imate Teleskopsko palice je osnova za zaščito zaščitna kapa, ki je ponavadi plastična in jo dobite ob nakupu palice v Trgovini.

Torba za Palice
Glavno zaščito pa vašim palicam nudi Torba.

Pri Torbah je ponudba ogromna možnosti pa nešteto. V kolikor imate Kraparske palice imate na voljo torbe, ki so enojne ( torej ena palica-ena torba ), in večdelne torbe. Ponavadi lahko v večdelno torbo spravite tri montirane palice in tri nemontirane. Zdaj je samo še na vas, da izberete pravilno dolžino za svoje palice in pa seveda obliko oz. oblazinjenost torbe. Trenutno je popularna enojna torba. 
Za ostale palice Spin palice, Match, Teleskopske pa imate na voljo še precej več različnih torb.


Te torbe ločimo po velikosti in glede na število predalov. Tudi tukaj lahko izbirate med torbami, ki so oblazinjene nekoliko bolj kot druge.

So pa med temi torbami sedaj zelo popularne t.i. trde torbe, ki nudijo popolno zaščito vaših palic. Tudi te najdemo različne velikosti.
Ker je izbira torb v naši Trgovini res ogromna vas  vabimo, da nas obiščete in skupaj najdemo najboljšo rešitev. Vse torbe iz naše ponudbe pa lahko najdete tudi na spletu.


Sorodne objave