1

Epicenter ribiškega pribora

Ribolov z Waglerjem

Gre za način ribolova katerega so razvili Angleži z t.i. Waglerjem na dolge razdalje. Gre za način ribolova s katerim lahko ujamete vse vrste rib na dnu ali na površini. 
Kaj Potrebujemo:

  • Match palico dolžine 3,90-4,50m akcije 25g.
  • Rolo velikosti od 2000 do 3000 najboljše z plitvo glavo
  • Laks debeline 0,18 ali 0,20mm
  • Wagler
  • Štoper 
  • Vrtljivke


Sistemov navezave je več. Najpogostejša sta klasičen drsni sistem in Fiksni sistem z Spidijem.


Klasičen sistem:

Sistem od vrha palice zgleda nekako takole. Najprej navežete Stoper lahko je gumiran ali iz špagic, če imate več ribiškega znanja ga iz debelejšega laksa navežete sami. Velikost prilagodite debelini vašega laksa. Štoper služi tudi za nastavljanje globine.

Potem sledi vrtljivka s sponko na katero se montira Wagler, pred in za vrtljivko lahko daste perle, ki blažijo sam sistem.

Potem pride klasična vrtljivka in za njo t.i. vmesni pas, ki je praviloma nekaj cm daljši od Waglerja. Vmesni pas je namenjen tudi zato, da v ta del daste svince. Razporeditev svnicev je odvisna od načina ribolova in samih pogojev. Zatem sledi še ena vrtljivka in predvrvica, katero prilagodite ribi katero lovite.

Daj malo še preleti pravopis, al pa lahko jutri skupaj
Fiksni sistem:

Gre za veliko enostavnejšo montažo. Potrebujete samo t.i. Spidi na katero pritrdite Wagler. Sistem z Waglerjem nastavite na globino na kateri želite lovit. Potem pa enostavno sledi klasična vrtljivka in potem predvrvica.

Svince lahko pri takšnem primeru namestite tudi čisto pod Spidi ali pa jih pomaknete do spodnje vrtljivke. Namestitev svincev je vedno povezana z načinom ribolova, velikorat tudi z pogoji ( veter, tok,..)

Najboljše je če svince stisnete tako, da jih lahko potem enostavno premikate po laksu odvisno on trenutne potrebe.V tem članku je podrobneje opisan sam sistem Ribolova na Match palico z Waglerjem. Opisana, sta dva izmed sistemov. Načinov za pripravo je več. 

Za več informacij se lahko oglasite v naši poslovalnici, kjer skupaj izberemo vse potrebno ter vse te sisteme še podrobneje pokažemo.

Vsekakor pa vaja dela mojstra !

Sorodne objave